Σχετικά μ’ εμάς

Λεπτομέρειες. Ένας κόσμος μαγικός. Ένα καλειδοσκόπιο από χρώματα, σχήματα και αντανακλάσεις που μοιάζουν με παλιά κεντήματα της Ανατολής ή με πίνακες σύγχρονης τέχνης. Ένα μικρό θαύμα που συνήθως προσπερνάμε: ο κορμός ενός δέντρου, οι σκιές σ’ έναν παλιό τοίχο, τα βότσαλα που λαμπυρίζουν σε μία ελληνική ακρογιαλιά. Εικόνες, μορφές και μνήμες που αγγίζουν τις αισθήσεις και τυλίγουν τη ζωή μας μ’ ένα πέπλο μαγείας. Γιατί στη φύση, όπως και στην τέχνη, ακόμη και το πιο μικρό θέμα έχει τις δικές του μεγάλες στιγμές.

Olia Scarves

Στο Olia scarves μεταμορφώνουμε έργα τέχνης σε πολυτελή μεταξωτά μαντήλια, εσάρπες και pareo.

Η ιστορία μας ξεκίνησε όταν η δημιουργός του brand, Ολυμπία Θεοφανοπούλου αρχίσε να πειραματίζεται εκτυπώνοντας φωτογραφίες τέχνης πάνω σε μεταξωτά υφάσματα. « Ένα έργο τέχνης που φοριέται παίρνει ζωή. Μεταμορφώνεται από ένα στατικό αντικείμενο σε μία ρευστή και φευγαλέα εικόνα που μπορεί να αλλάξει κάθε στιγμή. Οι φωτογραφίες μοιάζουν έτσι να αποκτούν μια άυλη, αιθέρια υπόσταση, ενώ οι αντανακλάσεις και η αξεπέραστη απαλότητα του ακριβού μεταξιού χαρίζουν μια αίσθηση μοναδική».

H φιλοσοφία μας

“Έργα τέχνης που φοριούνται”. . Σε κάθε σας βήμα, καθώς απολαμβάνετε τη μοναδική αίσθηση του υλικού, νιώθετε τον παλμό της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την έμπνευση που πηγάζει από τον ανεξάντλητο θησαυρό της ελληνικής φύσης.
Η προσοχή στη λεπτομέρεια υπερβαίνει την τεχνική και μας επιτρέπει να συνδυάζουμε την καλλιτεχνική πλευρά των έργων με την πολυτέλεια του μεταξιού, έτσι ώστε το κάθε κομμάτι να σας προσδίδει την αίσθηση της ομορφιάς και της κομψότητας.
DSC02002

Δημιουργός

Η Ολυμπία Θεοφανοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε αρχαιολογική συντήρηση και μουσειολογία στο Λονδίνο στο Institute of Archaeology του UCL. Σταδιοδρόμησε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας την τύχη να συνδυάσει την αγάπη της για την τέχνη και τα ταξίδια με τη δουλειά της. Ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία από τα φοιτητικά της χρόνια. Έχει στο ενεργητικό της 4 ατομικές εκθέσεις και 2 λευκώματα φωτογραφίας (« Υλο – ποίηση», Εκδόσεις LIBRO 2011 και «Υπο σκιάν», Εκδόσεις PEAK 2015). Το 2017 έγινε μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) και το 2020 ίδρυσε το OLIA Scarves.

Υλικά

Όλα τα μαντήλια, οι εσάρπες και τα pareo της Olia scarves είναι από μετάξι κορυφαίας ποιότητας που παράγεται στο Σουφλί του ‘Εβρου. Φημισμένο από τα Οθωμανικά χρόνια για τα πολύτιμα μετάξια του, το Σουφλί σήμερα αναβιώνει την παραδοσιακή σηροτροφία και μεταξουργία, συνδυάζοντας την αξεπέραστη ποιότητα της πρώτης ύλης με την προηγμένη τεχνολογία των ψηφιακών εκτυπωτών.

olia-materials